~ Hovedside
  ~ Om meg
  ~ Utgivelser
  ~ Presse
  ~ E-post
PRESSESTOFF PER AARSUND

REALISERER DRØMMEN
I dag lanserer Per Aarsund sin første Cd-singel, Du Nordmøre på eget plateselskap PAA records. -Musikken min kan beskrives som jordnær rock, bestående av tekst og melodi, forklarer Aarsund. Aarsund fremfører4 sine sanger på eget mål, omhandlende mellommenneskelige og samfunnsaktuelle tema. Singelen Du Nordmøre er en melodiøs og vakker hyllest til Nordmøre.
Aura avis 09.07.05

VEL VERDT Å LYTTE PÅ
Tingvollgjeldingen Per Aarsunds debutsingel " Du Nordmøre" er en overraskende god hyllest til Nordmøre. Dette er bra markedsføring av regionen. Visepopsangen er nydelig og lett å like. Aarsund innleder " Du Nordmøre" med å nynne "mmm" i beste Crash Test Dummies stil. Han har en vakker røst og synger her på nordmørsk om naturen på Nordmøre. Det mer up-tempo bonussporet " Prinsessa er personlig og handler om det å være far.
Aura avis 10.10.05

REALISERER DRØMMEN.
Etter å ha kommet i kontakt med flere lokale musikere fikk Per Aarsund tro på at sangmaterialet i skuffen kanskje kunne bli noe mer. Lørdag kommer hans første cd-singel. Den nybakte artisten synger på dialekt og hans første utgivelse er en ren hyllest til Nordmøre.
Tidens krav 10.10.05.

AARSUND INN PÅ NORSKTOPPEN
Per Aarsund fra Tingvoll gikk sist lørdag rett inn på 9.plass på Norsktoppen med melodien " Prinsessa". Låten er hentet fra singelen " Du Nordmøre" som Aarsund nylig ga ut.
Aura avis 20.10.05.

DEN SYNGENDE BYGGMESTER.
Kanskje har du hørt ham allerede. Byggmester Per Aarsund fra Tingvoll kommune på Nordmøre kom i September inn på Norsktoppen med låta " Prinsessa" fra sin debut singel. Den sangglade byggmesteren har skrevet både tekst og melodi selv. Suksessen med 8. plass på Norsktoppen i uke 38, foran artister som Ole Paus og Øystein Sund og rett bak Kaizers Orchestra gledet han seg over. -Kjempegreier. Rett og slett en artig opplevelse.
BYGGMESTEREN NR 10. 2005.

MUSIKALSK SAMARBEID
Straumsnes songlag har vært en etablert kulturinstitusjon i Straumsnes. I fjor dukket Per Aarsund opp som troll av eske med sin debut singel "Du Nordmøre". Nå slår de sine musikalske pjalter sammen under songlagets vårkonsert på Leite søndag. Fjorårets lokale platedebutant suste rett inn på Norsktoppen og lå der i tre uker med sangen "Prinsessa" Under konserten søndag er to av Aarsunds viser, " To nyfelte tre" og " Du Nordmøre" arrangert for kor av Tor Strand. Han roser spesielt Aarsunds tekster.
Aura avis 04.05.05.

VARIERT VÅRKONSERT
Søndagens vårkonsert var en reise i sanger fra ulike århundre og land, og en reise i hvor bra korsang kan være, særlig i samspill med en artist med band. Andre del av konserten tok Per Aarsund ( sang/gitar) seg av. Han hadde med seg John Storvik(gitar), Jivko Kondov(Bass) og Kiril Kirilov (trommer). De startet med norsktoppaktuelle " Prinsessa". Den og de fleste av Aarsunds tekster på nordmørsdialekt er personlige, men ikke private. Refrengene er iørefallende og lette å like. Aarsund er mer rocka live enn på plate. Han hadde et nydelig samspill med Tor Strand på en sang om at livet har en ende. Deretter bidro songlaget på Aarsunds beste sang " Du Nordmøre" og tilhørerne kvitterte med kveldens største applaus.
Aura avis 09.05.05.

MUSIKALSK TØMMERMANN
Per Aarsund kan mer enn å snekre med hammer og annet hardtslående verktøy. Med gode musikere i bakhånd møtte han et godt besøkt Leite med en knippe sanger, hvor tekster og melodier ble formidlet med ektehet, og som gjennomgående høstet vel fortjent applaus. Ikke minst ble Aarsunds avslutning av sin avdeling hvor Straumsnes songlag deltok, ett musikalsk minneverdig møte. Det musikalske samarbeidet på tvers av korsang og popvisekunst var ett vellykket intiativ og både kor, solist Per Aarsund og medmusikere ga til beste en trivelig og vårlig musikkstund.
Tidens Krav 09.05.06.

FIRE NYE SANGER
Per Aarsund lanserer i disse dager sin nye cd " Ei natt e forbi" Dyktige lokale musikere som Jivko Kondov, Tommy Haltbakk, John Storvik, Kiril Kirilov, Eirik Hunnes og Mark Gregory har bidratt på epen som er innspilt og produsert av Kondov.- Jeg forsøker å skrive tekster som omhandler mellommenneskelige temaer, og tekstene er for meg like viktige som melodiene. Låta " Under en pynta stein" er den meste personlige på plata, og den er arrangert bare med piano, sologitar, bass og vokal.
Aura avis 03.08.06.

TRIVELIG EP
Per Aarsunds EP " Ei natt e forbi" er godt håndverk. Tømrermesteren fra Kvisvik leverer bra musikalsk håndverk både med tekster, melodier og vokal. EP-en " Ei natt e forbi" er vel verdt å kjøpe og lytte og på. Det rocka tittelsporet " Ei natt e forbi" har ett iørefallende refreng. Dette er en låt til siste dans på lokalet. Aarsund kan absolutt få flere låter enn " Prinsessa" inn på Norsktoppen. Det er bare å se frem til at albumet foreligger.
Aura avis 05.08.06.

KOSELIG EP
Aarsunds styrke ligger i å fortelle enkle fortellinger fremført på dialekt. Tekstene er lette å kjenne seg igjen i, han skriver om kjærlighet i " Ei natt e forbi" og " To nyfelte tre", " Suburban stil" omhandler det å finne ut at omverdenen har mer å by på enn hjembygda.Ep-ens siste spor, " Under en pynta stein", skildrer på en vakker måte det å miste noen som står en nær. " Ei natt e forbi" er et must for alle voksne Nordmøringer. Forhåpentligvis vil vi høre mer fra Per Aarsund i tiden fremover.
Tidens Krav 19.10.06.

GIR UT NY CD!
Per Aarsund har i disse dager kommet med en ny cd. Denne inneholder fire selvskrevne låter med tekster på Nordmørsk som kan betegnes som visepop. " Ei natt e forbi" er en låt med litt tempo som handler om å ha natta sammen. "To nyfelte tre" er en rolig låt om kjærlighet. En flott ballade. "Suburban stil" er litt mellomtempo og omhandler det å utvide sin horisont." Under en pynta stein" er også en rolig ballade om livets slutt. En flott ballade om det å miste en av sine kjære. Denne cd en er veldig hørbar og anbefales.
Tingvoll.net 14.07.06.

SNEKRER JORDNÆRE LÅTER.
"Han er snekker. Han er gårdbruker. Og han synger og spiller gitar på Norsktoppen. Klart han må kunne snekre jordnære låter."
(sitat fra portrettet i Tidens Krav 16.12.06.)


2006-2010©Per Aarsund